Tre udstillinger i 2023

1. udstilling: "Hilsen til Forårssolen"

(Poul Dissing og Benny Andersen)
7. maj - 24. juni.
Fernisering: 7. maj 14-16


2. udstilling: "Lyse Nætter"
(Alberte Winding og Aske Benzon)
25. juni - 12. august.

Fernisering 25, juni 14-16


3. udstilling: "Verden er i Farver" 

(Lis Sørensen og Kasper Winding)
13 august - 1. oktober.
Fernisering 13. august 14-16Om galleriets udstillinger


I Galleri Vognporten er der altid noget spændende at se på, både når det gælder maleri, skulptur, fotografi og keramik.

De skiftende udstillinger kan enten tage udgangspunkt i et tema/emne, hvor flere kunstnere er samlet eller også kan det være udvalgte kunstnere, der udstiller flere af deres egne værker.

Af tidligere tema-udstillinger kan her nævnes "Portræt", "Erotik", "Liv", "Lys" og "Landskab", samt udvalgte kunstnerudstillinger med bl.a. Lars Kristian Hansen, Susy (og Leo), Birger Peitersen, Yulia Gurskaya, Elisabeth Linna Persson, Paul Cederdorff, Mie Olise Kirkegaard, Michael Ruby, Gitte Buch og mange flere.

Museet har gennem de seneste år tilbudt kunstnere, amatører og professionelle fra ind og udland at udstille deres kunst i historiske rammer i den gamle købmandsgård i Mariager. Der har været tale om nogle enkelte separatudstillinger, men mest gruppeudstillinger bestående af 6-10 kunstnere, som regel med udstillinger over et fast emne.

I 2022 har der været afholdt 3 gruppeudstillinger over emnerne: "Der er et yndigt Land", "Sorrig og Glæde" og "Ode til Glæden". De tre emner er meget kendte digte af henholdsvis Adam Oehlenschläger, Thomas Kingo og Friedrich Schiller.

Det var det nye Folkemøde i Mariager, der gav inspiration til årets emner.

Også i 2023 vil der blive afholdt et politisk folkemøde i Mariager. Det foregår i dagene, 24 - 26. august. Se mere: https://via.ritzau.dk/nyhedsrum/political-festival-of-europe/r?publisherId=13561109

Følg alle galleriets aktiviteter her på siden eller på facebook: https://www.facebook.com/gallerivognporten

Udstillingerne starter i 2023 7. maj og slutter 1. oktober. Der er således 7 ugers udstillingstid i hver kategori.

Museet har åbent alle dage 12-16. Men husk at der er lukket om mandagen.Galleriets historie


Galleri Vognporten er en del af Mariager Museum. Museet har til huse i en ca. 500 år gammel købmandsgård i Danmarks vel nok mindste købstad, Mariager.

Den gamle købmandsgård, kan spores tilbage til 1600-tallet. De ældste bevarede dele af købmandsgården er bygget midt i 1700-tallet, mens gårdens øvrige bygninger er ca. 100 år yngre. Disse bygninger blev anvendt til stalde, lader og vognporte. De ældste dele af købmandsgården rummer i dag Det Historiske Museum. I gårdens sydlige fløj er der en sognegård tilhørende Mariager Menighedsråd, imens gårdens resterende bygninger rummer Den Gamle Biograf, et forsamlingshus og koncerthus, og overfor knejser Galleri Vognporten, der i mange år har arrangeret kunstudstillinger.