Galleri Vognporten

Mariager Museum  Kirkegade 4  9550 Mariager

Festival of Europe

 

Festival of Europe - er et europæisk folkemøde, der for første gang skal afholdes  i Danmark.                    I 2022 bliver det 25.-28. august

Festival of Europe har til formål at styrke den demokratiske deltagelse og samtale, kendskabet til og fællesskabet i Europa, gennem det personlige møde mellem europæere på tværs af Europa.

Festival of Europe stiler mod at blive en demokratisk pol, for den euro-politiske agenda, og eje de europæiske mediers fokus i slutningen af august.

Festival of Europe arbejder for at fremme respekt for menneskerettigheder, rettigheder for personer, der tilhører mindretal, ikke-forskelsbehandling, tolerance, retfærdighed, solidaritet og ligestilling mellem kvinder og mænd, samt retten til at skrive, tale og tænke frit i et mangfoldigt Europa.

Folkemødet vil få stor betydning for turiststrømmen til Mariager. Ikke kun i de fire dage, folkemødet bliver afholdt, men gennem hele sommeren 2022 og ikke mindst fremover, da det er planen, at Folkemødet skal finde sted hvert år i Mariager.